Μικρά βέλη

-Αν είσαι ηγέτης, τον τελειώνεις όποιον σε εκθέτει. Όλα τ αλλά είναι δικαιολογίες. Αναφέρομαι στον Τσίπρα

-Όσο εξέθεσαν οι 3 παίκτες τον Ολυμπιακό, έτσι εξέθεσε και ο Πολάκης τον ΣΥΡΙΖΑ.

-«Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή, κανείς δεν θα με περιμένει. Οι δρόμοι θα ναι αδειανοί, κι η πολιτεία μου πιο ξένη»…

Δ. Σαββόπουλος- Η Δημοσθένους Λέξις

-Eάν δεν έκανε τραπέζι ο Πολάκης και το έκανε πχ ο Κικίλιας, θα μιλούσαν για ανεύθυνη ή και ανάλγητη δεξιά!

Και αυτοί δεν είναι Άγιοι, ούτε άμοιροι ευθυνών. Κόμματα και πολιτικοί, γενικώς και ειδικώς, κατώτεροι των περιστάσεων. Διαχρονικά!!!

Ο νόμος ισχύει μόνο για τους απλούς πολίτες;

-Ο Σημίτης υποστηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και όχι αυτήν του ΚΙΝΑΛ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον- σε συνδυασμό με την συμμετοχή στελεχών στην κυβέρνηση τα οποία προέρχονται από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ- ότι έχουμε μια δεξιά κυβέρνηση Σημίτη.

-Ράλι τρελής ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο. Στην εποχή μας, η οικονομία είναι ψυχολογία…

-Απαράδεκτοι και χωρίς καμία δικαιολογία είναι όσοι παίκτες του ΟΣΦΠ πήγαν στο πάρτι.

Τελεία και παύλα. Χωρίς αστερίσκους.

-Θέλω να δω μέχρι να τελειώσει όλο αυτό, πόσο θα έχουν αυξηθεί τα ψυχικά, ψυχιατρικά σύνδρομα.

Οι ψυχολογικές πιέσεις που υφίσταται η κοινωνία
σήμερα (κι όχι μόνο η ελληνική) σε όλα τα επίπεδα, είναι τεράστιες.

Ο καθηγητής κοινωνικής ψυχιατρικής στο Πάντειο, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, κ. Στέλιος Στυλιανίδης τονίζει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανδημία ψυχικής υγείας.

Καλούμαστε να αντέξουμε σε 3 μέτωπα. Υγειονομικά, ψυχολογικά, οικονομικά.

Όλος ο κόσμος κάνει πλέον μια τιτάνια προσπάθεια! Οι γιατροί, η διεθνής επιστημονική κοινότητα οφείλει να τρέξει πιο γρήγορα για να δωθεί Λύση.

Ο Θεός να δώσει…

-“Άριστη” τηλεκπαίδευση…

-Έχετε παρατηρήσει τι διαφορετικό έχει αυτός ο εγκλεισμός από τον προηγούμενο;

Τώρα δεν έχουμε να κυριαρχεί στα media και στα social το “μένουμε σπίτι” σαν έκφραση και επίσης δεν υπάρχει καμία υπόδειξη να πλένουμε τα χέρια μας “πολύ σχολαστικά”.
Τώρα είναι μόνο η χρήση μάσκας. Στην τρίτη καραντίνα αρχές του 2021 τι θα έχουμε;

-Αν και οξύς κατά καιρούς ο λόγος του Τσίπρα (δεν δικαιολογείται γιατί έχει και αυτός ευθύνη που δεν δυνάμωσε πολύ το ΕΣΥ 4,5 χρόνια), είναι σωστή και υπεύθυνη η πρόταση για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, υπό την έννοια ότι τα στραβά του θα τα χρεωνόταν και η αντιπολίτευση.

Είναι η ώρα να ενωθούν οι δυνάμεις μπροστά σε τέτοια καθοριστικά για την χώρα και την κοινωνία προβλήματα. Αλλά κατόπιν μιας πολύ σκληρής κριτικής, είναι απίθανο να δεχθεί η κυβέρνηση.

-Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί οριστικά τι συνέβη στις Αμερικανικές εκλογές. Τα media οφείλουν να κρατήσουν μια ουδέτερη στάση μέχρι τότε.

-Περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση διαδηλώσεων, αναβολή σε δίκες στα Δικαστήρια, επικράτηση- μάλλον επιβολή- της πολιτικής ορθότητας (Political correctness) στο σύνολο των ΜΜΕ για μια σειρά από θέματα κ.α.
Όταν τελειώσουμε με τον κορωνοϊό, με την πανδημία, με την χρήση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για όλους ή και φαρμάκων, πρέπει συνολικά να δούμε- και κυρίως οι ειδικοί, Συνταγματολόγοι κ.α- σε τι κατάσταση βρίσκεται η εύρυθμη εφαρμογή μερικών άρθρων του Συντάγματος. Μιλάμε για δυτικές, φιλελεύθερες κοινωνίες, μην το ξεχνάμε.

Πρέπει να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και να επέλθει, να επανέλθει, η ομαλότητα, η κανονικότητα σε όλα όταν έρθει η θεραπεία του ιού.

Ειδάλλως, θα μπούμε σε σκοτεινή περίοδο. Κι αυτό (θα) αφορά όχι μόνο την χώρα μας, αλλά όλον τον πλανήτη.

Δημήτρης Κυριακού