Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών – Αναστολή πλειστηριασμών

Mέτρα στήριξης ενόψει Χριστουγέννων εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στην Βουλή, κλείνοντας την μαραθώνια συζήτηση-συνεδρίαση για την πανδημία.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός κλείνοντας την συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών τόνισε, απαντώντας παράλληλα και στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. «Το πώς θα τα δώσουμε και πόσα είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την οικονομική δυνατότητα της χώρας και θα εξειδικευτεί από το υπουργείο. Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει έως σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αστοχίες στην εκτίμηση για την πανδημία στην Θεσσαλονίκη από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους:

«Να απαντήσω στην κυρία Γεννηματά ότι δεν άκουσα όσα μου είπε και δεν έκανα αυτοκριτική υπενθυμίζω ότι για την Θεσσαλονίκη με την γνώση που έχουμε σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τα μέτρα. Η ευθύνη βαραίνει όλους πρώτα την κυβέρνηση. Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω στην εκτίμηση για τη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι ειδικοί επιδημιολόγοι».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι δεν γυρνά πίσω ο χρόνος και τώρα γίνεται «ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με την σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. Απαντώ στον κ. Τσίπρα ότι το διαβαλκανικό μπήκε ήδη στο σύστημα».

Αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου για την αναστολή των πλειστηριασμών κι έτσι θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με την ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τόνισε ότι τέτοια θα υπάρξει «Ο κ. Τσίπρας πρότεινε οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών. Θα υπάρξει ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πώς θα τα δώσουμε και πόσα είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την οικονομική δυνατότητα της χώρας και θα εξειδικευτεί από το υπουργείο. Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει έως σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη» σημείωσε, ενώ προανήγγειλε και παραγγελία 90 χιλιάδων λάπτοπ για την ενίσχυση της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.