Μητσοτάκης: Να περιοριστούμε πρόσκαιρα, για να μπορέσουμε να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο

Με την ελπίδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μετά τις 30 Νοεμβρίου εάν τα μέτρα του lockdown αποδώσουν, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σήμερα μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «θα σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο» και «θα κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει, αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών» σε περίπτωση που η εφαρμογή των μέτρων επιτύχει τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι αυτές οι τρεις βδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες από κάθε άποψη, αλλά όπως είπε «είναι στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας είναι να μπορέσουμε αυτό να το πετύχουμε και ξέρω ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τρεις εβδομάδες δύσκολες, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει θα τα τηρήσουν οι συμπολίτες μας, θα περιορίσουμε αυτή την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο το Δεκέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία».

Επεσήμανε ακόμα ότι η ΝΔ πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης «Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε» σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αναφορικά με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Μοοdy΄s, υπογράμμισε ότι αναγνωρίστηκε από αυτόν επί της ουσίας η σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και η μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας», εκτιμώντας ότι θα έρθει η ανάπτυξη στην χώρα όταν τελειώσει η πανδημία.