Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται για το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους 500.000 δικαιούχους

Tην καταβολή διπλάσιου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή, κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για μισό περίπου εκατομμύριο δικαιούχους θα υπάρξει διπλασιασμός σε αυτό, ενώ εξήγγειλε επίσης και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο πλαίσιο της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, μέτρο το οποίο θεωρείται σημαντικό για 250 χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση θα παράσχει οφέλη και βοήθεια για περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενους.

«Με τη νέα υποχώρησή τους κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, οι ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα μας μειώνονται σωρευτικά κατά 3,9%, φτάνοντας ουσιαστικά στο χαμηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ στην πατρίδα μας.

Αυτό είναι κάτι το οποίο ωφελεί παραπάνω από 250.000 επιχειρήσεις. Ωφελεί σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Και για να γίνω πιο πρακτικός, αυτό σημαίνει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1.000 ευρώ, 342 ευρώ για κάποιον ο οποίος αμείβεται με 1.500 ευρώ, 456 ευρώ για κάποιον ο οποίος έχει μισθό 2.000 ευρώ. Ανάλογη κλιμάκωση θα έχουν προφανώς και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ρυθμίζονται και οι οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις, μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες.