Μεϊμαράκης: Ο δήθεν ευρωπαϊσμός του Ερντογάν τις τελευταίες μέρες είναι προσχηματικός

Την άποψη ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία διατύπωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Αρκετά με την υποκρισία Ερντογάν! Στις 11 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία εμπάργκο όπλων μέχρι και διακοπή της Τελωνειακής Ένωσης» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ μιλώντας στην ολομέλεια.

«Οποιαδήποτε άλλη αναβολή από την πλευρά μας θα αποθρασύνει ακόμα περισσότερο την Τουρκία και θα αποβεί μειωτική για το το κύρος της ίδιας της Ένωσης», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι οι πρόσφατες, προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν με την παράνομη απόπειρα ανοίγματος και εποικισμού των Βαρωσίων «συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και στρέφονται κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Εκτιμά ότι ο ευρωπαϊσμός του Ερντογάν τις τελευταίες μέρες είναι προσχηματικός, πιστεύοντας ότι εάν ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ειλικρινή διάθεση για σημεία σύγκλισης με την Ευρώπη «θα είχε ήδη ακυρώσει την απόφασή του για μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς σε τζαμί, θα είχε ήδη αποσύρει το Oruc Reis από το Αιγαίο και θα είχε αναστείλει τις παράνομες NAVTEX.

Επίσης θα είχε ζητήσει συγγνώμη από τους Ευρωπαίους ηγέτες για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του και δεν θα τολμούσε να κάνει τη φιέστα στα Βαρώσια και φυσικά να μιλήσει για δύο κράτη στην Κύπρο» κατέληξε.