Κορωνοϊός – Τουρκία: Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης καλεί σε επιβολή lockdown

Την επιβολή lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων στην Κωνσταντινούπολη λόγω της αύξησης κρουσμάτων και νεκρών ζητά ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε δηλώσεις του ο Ιμάμογλου ανέφερε πως «αυτή τη φορά δεν είναι όπως την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου (κατά το πρώτο κύμα). Ο κύκλος στενεύει», προσθέτοντας πως «ειδικά κατά την τελευταία εβδομάδα…υπάρχουν τουλάχιστον 50 περισσότεροι θάνατοι μόνο στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με τον αριθμό που δημοσιοποιείται για ολόκληρη την Τουρκία».

Παράλληλα, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών, καθώς και ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δηλώνει ότι το σύστημα υγείας δεν έχει υπερφορτωθεί, καλώντας τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι οι επίσημες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν μόνο τα κρούσματα κορωνοϊού με συμπτώματα.

Ο Ιμάμογλου αποτελεί προβεβλημένο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), με πολλούς να θεωρούν ότι είναι ο καταλληλότερος για την εκπροσώπηση του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2023.