Κορωνοϊός-Ιταλία: Σε δραματική κατάσταση η Νάπολη - Παρέμβαση του στρατού θα ζητήσει η κυβέρνηση | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός-Ιταλία: Σε δραματική κατάσταση η Νάπολη – Παρέμβαση του στρατού θα ζητήσει η κυβέρνηση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Νάπολη εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων και νεκρών από τον κορωνοϊό.

Η είδηση του θανάτου ενός ασθενή στο νοσοκομείο Καρνταρέλι της πόλης μέσα σε τουαλέτα προκάλεσε σοκ σε όλη την χώρα, με την κυβέρνηση να δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχη με την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολίτες αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά, με τους νοσηλευτές να μεταφέρουν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε δηλώνουν ότι ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και ξενοδοχεία για την απομόνωση ασθενών που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της νόσου.

Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης της Καμπανίας ζήτησε από την κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, με την κυβέρνηση να απαντά ότι προτεραιότητα έχουν τα νοσοκομεία.