Κορωνοϊός – Βρετανία: Άρση του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Σε άρση του δεύτερου εθνικού lockdown στις 2 Δεκεμβρίου προχωρά η βρετανική κυβέρνηση, επιτρέποντας το μερικό άνοιγμα της χώρας.

Μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων, ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε το χειμερινό πλάνο των 56 σελίδων για τον κορωνοϊό, το οποίο συνοδεύεται από διαφορετικά μέτρα.

Έτσι, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου θα ανοίξουν εκ νέου σε όλη την χώρα, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να συναντούν μέχρι έξι άτομα εκτός σπιτιού, ενώ οι θρησκευτικές τελετές και οι γάμοι θα διεξάγονται στα πλαίσια της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παράλληλα, η Βρετανία χωρίζεται σε τρεις ζώνες: στην πρώτη οι πολίτες καλούνται να απασχολούνται μέσω τηλεργασίας όπου είναι εφιτκό, στη δεύτερη οι παμπ και τα μπαρ εφόσον δεν σερβίρουν σημαντικά γεύματα μαζί με αλκοολούχα ποτά, ενώ στη τρίτη όλες οι πάμπ, τα μπαρ και στα εστιατόρια πρέπει να κλείσουν, με εξαίρεση το delivery και την παραλαβή από το κατάστημα.

Παράλληλα, τα γήπεδα θα υποδεχθούν ξανά κόσμο μετά τον Μάρτιο. Έτσι, στη ζώνη ένα θα επιτρέπεται η παρουσία έως 4.000 θεατών, ενώ στη ζώνη δύο έως 2.000 θεατών.

Παράλληλα, η πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με την καραντίνα για όσους εισέρχονται εκ νέου στη χώρα να συνεχίζει να ισχύει.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ασφαλής μετάβαση στην άνοιξη, αφού οι πρόοδος στα τεστ, στις θεραπείες και στα εμβόλια θα δημιουργήσουν συνθήκες για καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.