Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί

Κλείνει τελικά και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως είχε από χθες προαναγγελθεί, από μεθαύριο Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, και για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα παρουσία και των υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, κ. Κικίλια και Θεοδωρικάκου, ανέφερε:

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός σημείωσε ακόμα ότι από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα αρχίσει η λειτουργία της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης και για δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως συμβαίνει και στα γυμνάσια- λύκεια.

Παράλληλα, από το πρωί της Δευτέρας (9πμ) θα αρχίσει η Εκπαιδευτική τηλεόραση, από την ΕΡΤ2, η οποία θα είναι συμπληρωματική της τηλεεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα επίσης, η διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Οδηγίες πρόκειται να σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.