ΚΚΕ: Ο αγώνας για την υγεία δεν μπορεί να περιμένει

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα άσκησε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι αυτή συνεχίζει να κωφεύει, αλλά και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια.

«Την ώρα που απαιτείται πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις και επίταξη των ιδιωτικών δομών, η μεν κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και να εγκληματεί απέναντι στο λαό, τα δε άλλα κόμματα συνεχίζουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, όπως με προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής, που -αν μη τι άλλο- επιβεβαιώνουν την κοινή τους βάση ως προς την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει ο Περισσός.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης το ΚΚΕ τονίζει

«Αποδεικνύεται ότι τις ανάγκες του λαού για ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορούν να τις υπερασπιστούν ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ και είναι υπόλογες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ο αγώνας για την υγεία δεν μπορεί να περιμένει κι αυτό είναι πλέον υπόθεση των εργαζομένων, των υγειονομικών, όλου του λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.