Κικίλιας: Το τελευταίο 10ήμερο άνοιξαν 109 ΜΕΘ για τον κορονοϊό- Συνολικά 1.046 λειτουργούν στη χώρα

Στην γνωστοποίηση ότι τις τελευταίες 10 μέρες άνοιξαν 109 ΜΕΘ για τον κορωνοϊό προέβη ο Βασίλης Κικίλιας για την αντιμετώπιση της πανδημίας με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Σε μία συνεχόμενη, μόνιμη και κοπιώδη προσπάθεια φτάσαμε σήμερα τις 1.046 ΜΕΘ. Το τελευταίο δεκαήμερο, από τις 27 Οκτωβρίου, έχουν ανοίξει στη χώρα άλλες 109 κλίνες ΜΕΘ-COVID και δεν σταματάμε, συνεχίζουμε», προσθέτοντας ότι η Πολιτεία με επιστημονικά στοιχεία, παρεμβαίνουν εκεί που πιστεύουν ότι πρέπει να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

Ο υπουργός σημείωσε ότι αυτό το κύμα είναι χειρότερο με το προηγούμενο καθώς τώρα σε αντίθεση με το πρώτο υπάρχει χειμώνας μπροστά. είπε ακόμη ότι δεν είναι το ίδιο με το πρώτο κύμα αυτό που αντιμετωπίζουμε, καθώς τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο κύμα τις χτύπησε Μάρτιο-Απρίλιο και μετά πήγαν σε καλύτερο καιρό. Τώρα έχουμε το χειμώνα μπροστά μας.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται σταθερά. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο. Μεταφορές ασθενών σε άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες ακόμα δεν υπάρχουν» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.