ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Στις κάλπες οι πολίτες για το μέλλον της χώρας

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Οι κάλπες άνοιξαν στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται μαζικά για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της χώρας.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες η συμμετοχή βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που φανερώνει το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος για την εκλογική μάχη ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών σε σημαντικές Πολιτείες, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να εμφανίζει εικόνα ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί Αμερικανοί έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 100.000.000 πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χωριά στο Νιου Χαμσάιρ έχουν ανακοινώσει τον νικητή. Αρχικά, το χωριό Ντίξβιλ Νοτς ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε πέντε ψήφους, ενώ το χωριό Μίλσφιλντ ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν.

Η εκλογική νομοθεσία στο Νιου Χαμσάιρ επιτρέπει σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 100 ατόμων να ανοίγουν τα εκλογικά κέντρα τα μεσάνυχτα και να τα κλείνουν μόλις όλοι οι ψηφοφόροι έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τέλος, οι προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών δίνουν και παίρνουν, δίνοντας μεγάλα ποσά σε όποιον προβλέψει επιτυχημένα τον τελικό νικητή των εκλογών.