ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Πρόεδρος της χώρας ο Τζο Μπάιντεν – Νίκη στην Πενσιλβάνια

Ο Τζο Μπάιντεν αναδεικνύεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων για την ανάδειξη στο αξίωμα.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επικράτησε και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, επιτυγχάνοντας να συγκεντρώσει 290 εκλέκτορες (το όριο είναι οι 270).

Ο Τζο Μπάιντεν έθεσε ως στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, που είναι ο κορωνοϊός, η οικονομία, η κλιματική αλλαγή και οι φυλετικές διακρίσεις.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ γίνεται ο γηραιότερος πρόεδρος της χώρας σπάζοντας το ρεκόρ ψήφων του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 με 74 εκατομμύρια ψήφους.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμμερίζεται τους πανηγυρισμούς του Τζο Μπάιντεν. Σε δήλωσή του ο υποψήφιος τω Ρεπουμπλικανών ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να ανακηρυχθεί ψευδώς ως νικητής και γιατί τα φιλικά προς αυτών μέσα ενημέρωσης προσπαθούν τόσο σκληρά για να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να εκτεθεί η αλήθεια. Το γεγονός είναι ότι οι εκλογές είναι πολύ μακριά από το τέλος. Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει πιστοποιηθεί νικητής καμίας πολιτείας».

Παράλληλα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι νομικοί εκπρόσωποι του κόμματος δεν έχουν πρόσβαση στην καταμέτρηση των ψήφων.

Ακόμα, προανήγγειλε την έναρξη ενός μακρύ δικαστικού αγώνα από την Δευτέρα για την εξασφάλιση της διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας.

Τέλος, ο Τραμπ ανακοίνωσε την διενέργεια συνέντευξης Τύπου στην Φιλαδέλφεια τις επόμενες ημέρες.