ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Προσφυγή στην δικαιοσύνη για τα ψηφοδέλτια προανήγγειλε ο πρώην προσωπάρχης του Τραμπ

Προσφυγή στην δικαιοσύνη για το ζήτημα των ψηφοδελτίων προανήγγειλε ο πρώην προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ, Ράινς Πρίμπους.

Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πρίμπους είπε, αρχικά: «Πολλοί θεωρούσαν ότι θα έχανε ο Τραμπ, με 10 με 12 μονάδες, αν κοιτούσαμε τις δημοσκοπήσεις, δε συνέβη αυτό, ο πρόεδρος έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη από τη χώρα. Επικεντρωνόμαστε στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα. Η Αριζόνα έχει αποδοθεί σε κάποιον (Μπάιντεν) από μεγάλο δίκτυο από πολύ νωρίς, ίσως να επιστρέψει αυτό. Αν πάρει ο πρόεδρος την Πενσιλβάνια θα τον θέσει αυτόματα άνω του ορίου για να πάρει 2η θητεία».

Κατόπιν, ο ίδιος επιχείρησε να αποτυπώσει την στρατηγική του Τραμπ, σημειώνοντας: «Ο Τραμπ θα κάνει αυτό που θέλει ο Τραμπ… Έχει τα ηνία και λέει το εξής: Πρώτον θα επιτρέψω στους δικηγόρους να φέρουν τις υποθέσεις αυτές ενώπιον του δικαστηρίου. Δεύτερον θα πει στους δημοκρατικούς ότι δε θα επιτρέψει την επέκταση της ημερομηνίας καταμέτρησης και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων».

Ολοκληρώνοντας, ο Πρίμπους μίλησε για υπονόμευση του νυν προέδρου των ΗΠΑ από ανθρώπους του FBI, αλλά και από πρόσωπα σε ευρύτερο επίπεδο. «Σε όλη του τη ζωή ο Τραμπ βρισκόταν κάτω από τους προβολείς. Από την 1η μέρα είχαμε ανθρώπους στο FBI και αλλού που προσπαθούσαν να του στήσουν παγίδες, κάθε εβδομάδα τον έθεταν στο μικροσκόπιο το είχε συνηθίσει αυτό. Αν διαβάζατε στις ειδήσεις τι λέγανε, ότι ο Τραμπ έχει χάσει και να που είμαστε σήμερα», επεσήμανε ο πρώην προσωπάρχης του Τραμπ.