ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Προβάδισμα Μπάιντεν σε Τζόρτζια και Πενσιλβάνια - Θρίλερ στη Νεβάδα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Προβάδισμα Μπάιντεν σε Τζόρτζια και Πενσιλβάνια – Θρίλερ στη Νεβάδα

Την μεγάλη ανατροπή σε Τζόρτζια και Πενσιλβάνια είναι έτοιμος να κάνει ο Τζο Μπάιντεν, όντας έτοιμος να γίνει ο νέος πρόεδρος του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Τζόρτζια κατά 1.097 ψήφους, την στιγμή που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών διατηρούσε ισχνό αλλά σταθερό προβάδισμα τις τελευταίες ώρες.

Η πολιτεία της Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες. Κατά συνέπεια, επικράτηση του Μπάιντεν θα τον οδηγήσει στους 280, ξεπερνώντας το απαιτούμενο όριο των 270 για την εκλογή προέδρου της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε στην πρώτη θέση στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου επίσης ο Τραμπ διατηρούσε προβάδισμα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Μπάιντεν φαίνεται να συγκεντρώνει 5.500-6.000 ψήφους περισσότερες έναντι του αντιπάλου του.

Τέλος, η Νεβάδα αποτελεί μια ακόμη πολιτεία όπου το αποτέλεσμα δείχνει να αλλάζει, καθώς ο Μπάιντεν προηγείται με 12.000 ψήφους συγκριτικά με τον Ντόναλντ Τραμπ.