ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Νίκη σε Φλόριντα και Τέξας ανακοίνωσε ο Τραμπ – «Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο»

Νίκη σε Πολιτείες-κλειδιά υπέρ των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ το πρωί της Τετάρτης.

Όπως είπε, «ήμασταν έτοιμοι να το γιορτάσουμε, αλλά κάποιοι πήγαν να μας κλέψουν τις ψήφους. Κερδίσαμε τη Φλόριντα, το Τέξας, αλλά ακόμα δεν το έχουν καταμετρήσει. Νικήσαμε στη Βόρεια Καρολίνα, και η Αριζόνα έχει ακόμα πολύ ψωμί. Θα ήταν ωραίο να την πάρουμε, αλλά δεν την χρειαζόμαστε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή κερδίζουμε στην Πενσιλβάνια με μια τρομακτική διαφορά. Είμαστε μπροστά με 690.000 ψήφους. Με 64% των ψήφων είναι απίθανο να μας φτάσουν. Τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε στις Πολιτείες που ψηφίζουν Τραμπ». Μάλιστα, ανακοίνωσε νίκη στο Μίσιγκαν.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος αμφισβήτησε την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, δηλώνοντας έτοιμος να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο. «Και ξαφνικά, αναβλήθηκε ο εορτασμός. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν οι αντίπαλοί μας και γι’ αυτό λένε να πάμε στο δικαστήριο. Στο Οχάιο, κερδίσαμε με πολύ μεγάλη διαφορά, μεγάλη και η νίκη μας στη Βόρεια Καρολίνα. Ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Αυτή είναι μια απάτη, οι αντίπαλοί μας εξαπατούν τον αμερικανικό λαό. Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η διαδικασία. Για μένα, έχουμε ήδη κερδίσει», τόνισε χαρακτηριστικά.