ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Η Καμάλα Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος

Έγραψε ιστορία η Καμάλα Χάρις στις ΗΠΑ καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της χώρας στην ιστορία.

Βιογραφικό

Η Καμάλα Χάρις γεννήθηκε το 1965 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Τζαμάικα, ενώ η μητέρα της από την Ινδία.

Η ίδια υπηρέτησε για σειρά ετών το δικαστικό σώμα της πολιτείας της Καλιφόρνια. Η αρχή έγινε στο Γραφείο του Επαρχιακού Εισαγγελέα της Κομητείας Aλαμέντα, ενώ αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανή γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Η ενασχόληση της Καμάλα Χάρις με την πολιτική ξεκίνησε το 2016, όταν εξελέγη στη Γερουσία με τους Δημοκρατικούς. Η ίδια εξέφρασε την πρόθεσή της να ασχοληθεί με τα κοινά στις 13 Ιανουαρίου 2015, με στόχο να αντικαταστήσει την επί σειρά ετών γερουσιαστή Μπάρμπαρα Μπόξερ.

Τον Ιανουάριο του 2019 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020. Στις 3 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους αποσύρθηκε από την διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Στις 11 Αυγούστου ο Τζο Μπάιντεν όρισε την Χάρις υποψήφια αντιπρόεδρο.

Έτσι, η Καμάλα Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την μη επιτυχημένη προσπάθεια των Ζεραλντίν Φερράρο και Σάρα Πέιλιν.