ΗΠΑ: Νέα επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών η Αβρίλ Χέινς

Γυναίκα είναι η εκλεκτή του Τζο Μπάιντεν για την ηγεσία των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, καθώς η Αβρίλ Χέινς θα αναλάβει το αξίωμα τους προσεχείς μήνες.

Η Χέινς διετέλεσε αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA από το Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ενώ υπήρξε αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Η ίδια είναι δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, είναι εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας (τζούντο), έχει άδεια ιδιώτη πιλότου, ενώ κάποτε προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό με ένα μικρό αεροσκάφος.

Μέλη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Χέινς θα εξασφαλίσει τον διορισμό της στο αξίωμα. Παρ’ όλα αυτά, θα αντιμετωπίσει απαιτητικές ερωτήσεις για το ρόλο της ως αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τις απόψεις της για τις απειλές εθνικής ασφάλειας από τη Ρωσία μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.

Η ίδια γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου για τον καλύτερο έλεγχο της δράσης των 17 υπηρεσιών ασφαλείας που διαθέτουν οι ΗΠΑ.