ΗΠΑ: Νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου η Τζεν Ψάκι

Την Τζεν Ψάκι επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για την θέση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Σε ανάρτηση στο Twitter η Ψάκι έγραψε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για λογαριασμό του Τζο Μπάιντεν, ενός άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα».

Η Ψάκι γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1978 στο Κονέκτικατ. Η ίδια έχει καταγωγή από την Μεσσηνία, ενώ έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατόπιν, υπήρξε Διευθύντρια Επικοινωνία του Λευκού Οίκου την περίοδο 2015-2017.

Η Ψάκι θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης του Μπαράκ Ομπάμα, κερδίζοντας θετικά σχόλια από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Κατά το παρελθόν ήταν αναλύτρια του CNN.

Η ίδια είναι παντρεμένη με τον οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, Γκρέγκορι Μέτσερ, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ψάκι είναι μία από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας του νεοεκλεγέντα Προέδρου.