Δένδιας: Η Τουρκία θα πρέπει να αποδείξει τον σεβασμό της προς το Διεθνές Δίκαιο σε βάθος χρόνου

«Η Τουρκία θα πρέπει να αποδείξει τον σεβασμό της προς το Διεθνές Δίκαιο, να το αποδείξει σε βάθος χρόνου και όχι ευκαιριακά ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» διεμήνυσε ο Νίκος Δένδιας κατά την ενημέρωση που παρείχε στους εκπροσώπους του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τα άλλα κόμματα σχετικά με την υπογραφή δύο κειμένων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα δύο κείμενα αυτά υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι πρόκειται για τη διμερή συμφωνία για την Κοινή Συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα και την Κοινή Διακήρυξη για την ανάπτυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αυτές οι συμφωνίες αποτελούν το αποτέλεσμα και το επιστέγασμα των διαπραγματεύσεων πολλών μηνών μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Το περιεχόμενο των συμφωνιών αυτών κατά τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε και αποσκοπεί στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.