Γεωργιάδης: Το άνοιγμα της αγοράς είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, αφού περάσουν αυτές οι τρεις εβδομάδες lockdown - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γεωργιάδης: Το άνοιγμα της αγοράς είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, αφού περάσουν αυτές οι τρεις εβδομάδες lockdown

«Το άνοιγμα της αγοράς είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, αφού περάσουν αυτές οι τρεις εβδομάδες lockdown, ενώ από την τήρηση των μέτρων θα εξαρτηθεί και το «χτύπημα» στην οικονομία μας» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτιμά ότι από την τήρηση των μέτρων το επόμενο διάστημα θα κριθεί εάν θα ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με την αντιπολιτευτική στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις ημέρες σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενός κόμματος να κάνει αντιπολίτευση.

«Το πώς επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση αφορά κάθε κόμμα και αρχηγό» σημείωσε, προσθέτοντας ακόμα ότι στον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη «άρα δεν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας ούτε ισχύει αυτό που είπε για 7.000 κρούσματα στα σχολεία την περασμένη εβδομάδα, αριθμό που έσπευσαν να διορθώσουν για να μην υπάρχουν αντιδράσεις» σημείωσε με νόημα.

Μετά από σχετική ερώτηση για την αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, υπογράμμισε ότι «Τα δημόσια οικονομικά είναι εξασφαλισμένα, έχουμε βγει πολλές στις αγορές και έχουμε μειώσει το κόστος δανεισμού, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η επάρκεια σε αντισηπτικά και μάσκες στην Ελλάδα, ενώ πλέον η χώρα μας κάνει και εξαγωγές, «χάρη στις κινήσεις που έγιναν και από την Κυβέρνηση στην πρώτη φάση της πανδημίας» κατέληξε ο υπουργός.