Βαρουφάκης: Θα είμαι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα

Κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 δήλωσε ότι «το κίνημα κατά του εμβολιασμού υπήρχε και πριν τον κορωνοϊό» και ανέφερε ρητά ότι «θα είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα».

«Το κίνημα εναντίον του εμβολιασμού υπήρχε και πριν από τον κορωνοϊό και συγχρωτίζεται με μια καμπάνια η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ακροδεξιά, με όσους αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή…

Εμείς στο ΜέΡΑ25 είμαστε ξεκάθαροι, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω το εμβόλιο και θα το κάνω σε δημόσια θέα για να ενισχύσω στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όμως από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην εργαλειοποιεί τους επιστήμονες για να μην χάνουν το κύρος τους έτσι ώστε να μπορούν αν πείσουν τον κόσμο», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Άσκησε κριτική σε όσους αντιδρούν στον εμβολιασμό, θεωρώντας τους «τζαμπατζήδες», καθώς εκτιμά ότι ένας τέτοιος άνθρωπος λέει «εμβολιαστείτε όλοι οι υπόλοιποι να σωθούμε, αλλά εγώ δεν θα πάρω το ρίσκο του εμβολίου. Θα είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι στον αγώνα υπέρ των εμβολιασμών», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλύσει περαιτέρω τον σχεδιασμό για τον επικείμενο εμβολιασμό. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 συμπλήρωσε ότι το κόμμα του έχει προτείνει ένα δημόσιο δίκτυο από κέντρα μαζικών τεστ τα οποία μετά να μετεξελιχθούν αυτομάτως σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών.