Στο νοσοκομείο ο Τραμπ- Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο έχει μεταφερθεί από χθες το βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι γιατροί του έκριναν σκόπιμο να παραμείνει εκεί για αρκετές ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η κατάστασή του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς είναι άνω των 70 ετών και θεωρείται παχύσαρκος.

Του χορηγείται η Ρεμδεσιβίρη μαζί με άλλα φάρμακα και ο ίδιος με κάθε τρόπο πέρασε το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι δεν αντιμετωπίζει κάτι πολύ σοβαρό. 

«Νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Και η πρώτη κυρία είναι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το ενδιαφέρον σας και δεν πρόκειται να το ξεχάσω», αναφέρει στο μήνυμά του στο Twitter που βιντεοσκοπήθηκε. 

Στον Τραμπ εκτός από τη ρεμδεσιβίρη χορηγείται και πειραματική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Όπως είναι φυσικό η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, των μεγαλύτερων Media του πλανήτη και ήδη έχουν αναπτυχθεί σενάρια τρία σενάρια για την επόμενη μέρα. 

Το πρώτο σενάριο λέει ότι από αυτήν την ιστορία οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν πολιτική καταστροφή. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως το γεγονός αυτό μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα εις βάρος του. 

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι σε περίπτωση ανάρρωσης ο Ντ. Τραμπ θα χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός ως επιχείρημα ότι είναι περίπου άτρωτος και ικανός να ηγηθεί από πάσα άποψη στις ΗΠΑ για δεύτερη τετραετία. 

Το τρίτο βλέπει σενάριο που διακινείται ήδη σε μεγάλα διεθνή media είναι η ασθένεια του Τραμπ να προκαλέσει μια μεγάλη αναστάτωση και πολιτική κρίση στις ΗΠΑ.

Ενδεχόμενη προσωρινή ανάληψη καθηκόντων από τον αντιπρόεδρο Mάικ Πενς, προσπάθεια αναβολής εκ μέρους των Ρεπουμπλικάνων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αντίδραση των Δημοκρατικών για αποτροπή τους μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου βαθία πολιτική κρίση στο εσωτερικό της χώρας με απρόβλεπτη έκβαση, σχολιάζουν αναλυτές σε διάφορες MME.

H Γερμανική Süddeutsche Zeitung πάντως ασκεί δριμεία κριτική στον Τραμπ, αναφέροντας

«Ο πρόεδρος Τραμπ έπεσε θύμα της δικής του ύβρεως. Με το να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρεί αποστάσεις μέσα στα πλήθη, επλήγη ο ίδιος. Ένα μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά: τεσσεράμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές οι ΗΠΑ βιώνουν μια καμπή στον προεκλογικό αγώνα. Μια εκλογική μονομαχία που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με άλλη ως προς το δράμα το οποίο παίρνει άγνωστες μέχρι τώρα διαστάσεις».

Η συνέχεια αναμένεται έτσι κι αλλιώς με ενδιαφέρον…