Κυβερνητική σύσκεψη για τoυς πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας- Επιτάχυνση των αποζημιώσεων ζήτησε ο Μητσοτάκης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κυβερνητική σύσκεψη για τoυς πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας- Επιτάχυνση των αποζημιώσεων ζήτησε ο Μητσοτάκης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολής αποζημιώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία του Ιανού.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Επεσήμανε ότι  ήδη έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται οι πρώτες  αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ που είχε οριστεί, ωστόσο ζήτησε να γίνουν γρήγορες ενέργειες από εδώ και πέρα ώστε ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει σύντομα τους πληγέντες, αγρότες- κτηνοτρόφους κ.α

 «Η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία είναι μια ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η σύσκεψη ήταν διευρυμένη και σε αυτήν μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο  Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος κ.α