Ξανά στην Βουλή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Δικαιώθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο εκλογοδικείο και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην Βουλή εκ νέου.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε καταταχθεί πρώτος επιλαχών στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, καθώς στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας όπου και από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν τέσσερις βουλευτές. Τέταρτος ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος έλαβε 13.912 ψήφους έναντι 13.905 του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μόλις επτά ψήφοι δηλαδή ήταν η διαφορά.

Αμέσως ο δεύτερος προσέφυγε στο εκλογοδικείο ζητώντας επανακαταμέτρηση. Το εκλογοδικείο ύστερα από αρκετό καιρό (λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθυστέρησε η εκδίκαση της υπόθεσης) απεφάνθη Ανακατατάξεις αναμένονται προσεχώς στη σύνθεση του Κοινοβουλίου καθώς όπως όλα δείχνουν ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής θα επιστρέψει στα έδρανα της Ολομέλειας, μετά από έναν χρόνο και τρεις μήνες μετά την προσφυγή του στο εκλογοδικείο το οποίο και τον δικαιώνει.

Θυμίζουμε ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας τέσσερις βουλευτές. Οι τρεις πρώτοι εξελέγησαν καθαρά και με διαφορά ως προς τον αριθμό ψήφων ο ένας απ’ τον άλλον. Πρώτος ο Γιάννης Δραγασάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Βίτσας και τρίτη η Χαρά Καφαντάρη.

Στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλαβε 13.912 ψήφους έναντι 13.905 του κ. Κουρουμπλή. Η έδρα κρίθηκε δηλαδή σε επτά μόλις ψήφους.

Ο κ. Κουρουμπλής προσέφυγε αμέσως στο Εκλογοδικείο υποστηρίζοντας ότι δεν προσμετρήθηκαν κάποια ψηφοδέλτιά του, ζητώντας επανακαταμέτρηση. Η εξέταση της υπόθεσης θα γινόταν αρχές του έτους αλλά καθυστέρησε λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού. Τ

Τώρα όμως μετά και την επανακαταμέτρηση το εκλογοδικείο δικαιώνει τον κ. Κουρουμπλή.