ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκε σχέδιο απαγωγής της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν από ομάδα εξτρεμιστών

Ένα απίστευτο σχέδιο απαγωγής της κυβερνήτη της Πολιτείας του Μίσιγκαν, Gretchen Whitmer, αποκαλύφθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Πολιτείας την Πέμπτη.

Ειδικότερα, το FBI εντόπισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την συζήτηση μιας όμαδας ανθρώπων όπου συζητούνταν η απαγωγή της Whitmer και η ανατροπή της τοπικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται, «η ομάδα συζητούσε τη δημιουργία μιας κοινότητας στο πλαίσιο της Χάρτας των Δικαιωμάτων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα ήταν αυτάρκεις». 

Παράλληλα, τονίζεται πως τα μέλη αυτής της ομάδας «είχαν συζητήσει διάφορους τρόπους για να πετύχουν τους σκοπούς τους, από ειρηνικούς μέχρι και βίαιους. Σε ένα σημείο, ορισμένα πρόσωπα άρχισαν να καταφέρονται κατά των πολιτειακών κυβερνήσεων, που θεωρούσαν ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και την κυβέρνηση του Μίσιγκαν και την κυβερνήτη Gretchen Whitmer. Πολλά μέλη έκαναν λόγο για φόνους των “τυράννων” ή την “απαγωγή” ενός νυν κυβερνήτη».

Έτσι, οι τοπικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον έξι ατόμων.

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν είχε βρεθεί στο στόχαστρο ακραίων ομάδων λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ισχυριζόμενοι ότι υπονομεύουν τις ελευθερίες των πολιτών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άνοιξη πλήθος διαδηλωτών κατέλαβαν το κτίριο της κυβέρνησης του Μίσιγκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις εντολές. Μάλιστα, μερικοί εξ αυτών ήταν οπλισμένοι.

Σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα το Ανώτατο Δικαστήριο του Μίσιγκαν απόφασισε ότι η κυβερνήτης δεν είχε την αρμοδιότητα επιβολής των συγκεκριμένων εντολών προς τους πολίτες.