ΕΚΤΑΚΤΟ: Δημιουργία μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας ανακοίνωσε το NATO | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δημιουργία μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας ανακοίνωσε το NATO

Την δημιουργία ενός μηχανισμού αποτροπής στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσε το NATO.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σημειώνεται η δημιουργία ενός μηχανισμού αποσυμπίεσης μεταξύ των δύο χωρών, ως αποτέλεσμα συνεχών διαβουλεύσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Αθήνας και Άγκυρας στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, ο μηχανισμός προβλέπει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε να αποτραπεί η σύγκρουση στη θάλασσα ή στον αέρα.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποσυμπίεσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, που εκτιμούν και οι δύο Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποκείμενης διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να την αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους».