Τσακαλώτος: Δεν ήταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας όσοι έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ

«Aυτή η πρόταση μομφής είναι θέμα δημοκρατίας» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, και δήλωσε υπερήφανος που «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση που είχε μια πολιτική για τη στέγαση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν αντιδράσεις του κόσμου, καθώς η τελευταία δεν προετοιμάζει όπως είπε τους πολίτες για την άσχημη κατάσταση που θα διαμορφωθεί αναφορικά με τις επιδράσεις από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Νόμου.

Υπερασπίστηκε τα όσα έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της υγείας, αναφέροντας «Είμαι και υπερήφανος για όσα κάναμε για την υγεία. Εσείς πως αισθανθήκατε όταν μιλούσε ο κ. Ξανθός και για όσα είπε; Ο δικός πρωθυπουργός εξαγγέλλει δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες από 50 και πάνω και ο κ. Ξανθός σας είπε ότι αυτό ισχύει εδώ και δύο χρόνια για τις γυναίκες από 40 ετών και πάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παραδέχθηκε ότι επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί αλλά ότι δεν ήταν πρώτης κατοικίας «Βεβαίως είχα πει στη Βουλή, ως υπουργός Οικονομικών, ότι πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί, ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ότι αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα βοηθήσει για να μπορούν οι τράπεζες νέα δάνεια, αλλά είχα ένα ολόκληρο σκεπτικό για το ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει πάντα να προστατεύονται» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις της ΝΔ για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους πλειστηριασμούς.