Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια

Nα ασκήσει το δικαίωμά της η Ελλάδα στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στον Real FM.

«Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα (σ.σ. της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια) ξεκινώντας από νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής, υπογράμμισε πως πρόκειται για «ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι», υποστηρίζοντας πως τελικά δεν έχουν σημασία οι διατυπώσεις», αλλά υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία ενός «μηχανισμού κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, που θα μπορεί να της επιφέρει «σοβαρά οικονομικά πλήγματα» σε περίπτωση που συνεχίζει την «παραβατική της συμπεριφορά».

«Να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο», προέτρεψε, παρατηρώντας ακόμα ότι οι «μεγάλες δυνάμεις» και κυρίως η ΕΕ, παρ’ όλο που «ενοχλούνται» από τη στάση της Τουρκίας, «δεν θέλουν να τα βάλουν» μαζί της, γιατί έχουν «ζωτικά οικονομικά συμφέροντα».