Τουρκία: Κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Την ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου 405 δισεκατομμυρίων κυβικών στη Μαύρη Θάλασσα αποκάλυψε στους Τούρκους πολίτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την επίσκεψη στο ερευνητικό πλοίο Φατίχ ο Τούρκος πρόεδρος είπε στους εργαζόμενους: «δώσαμε στο έθνος μας τα καλά νέα που περίμενε εδώ και χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιμελούς και επιτυχημένης δουλειάς σας».

Επιπλέον, τόνισε ότι «το πλοίο συνέχισε να λειτουργεί μετά την ανακάλυψη του πρώτου πεδίου φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια νέων μελετών, ανακαλύφθηκαν άλλα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος είναι τώρα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε άπαντες στο ερευνητικό πλοίο, συγχαίροντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στο Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις, το Γιαβούζ και το Κανουνί.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο ο Ερντογάν επεσήμανε ότι το γεωτρύπανο Φατίχ είχε εντοπίσει περίπου 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τον μεγαλύτερο στην ιστορία της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην ακτή.