Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν κατά πάντων

Νέα επίθεση κατά του Εμμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στράφηκε και εναντίον άλλων ηγετών.

Σε ομιλία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Μαλάτεια, ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου κατά του Γάλλου προέδρου, καθώς επίσης και του προέδρου του Κόμματος για την Ελευθερία στην Ολλανδία, Χερτ Βίλντερς. «Αυτή την περίοδο, ο επικεφαλής της Γαλλίας βρίσκεται διαρκώς απέναντι σε μένα, αλλάζοντας διαρκώς στάση. Ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του, κάποιος πρέπει να τον εξετάσει. Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του και κατά των ΗΠΑ, προκαλώντας την Ουάσινγκτον να προχωρήσει σε κυρώσεις. «Στις ΗΠΑ λένε πως σχεδιάζουν κυρώσεις για εμάς. Ας το κάνουν, μην καθυστερούν. Δεν ξέρουν ποιον έχουν να αντιμετωπίσουν. Κάναμε ένα βήμα για τα F-35 και μας απείλησαν. Μας είπαν να στείλουμε τους S400 πίσω στη Ρωσία, όμως δεν είμαστε πρωτόγονο κράτος. Είμαστε η Τουρκία. Οι μεγάλες δυνάμεις μας έχουν βάλει στο σημάδι, επειδή χαλάμε τα παιχνίδια τους και αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους πρόσωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει συνεισφέρει αρκετά χωρίς αντάλλαγμα από την Δύση. «Είμαστε η χώρα που φιλοξενούμε τους πιο πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μετανιώνουμε γι’ αυτό. Έχουμε φροντίσει για 4 εκατομμύρια ανθρώπους από τη Συρία κι ενώ περιμέναμε ένα ευχαριστώ από τη Δύση, βλέπουμε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο για τους τρομοκράτες στα σύνορά μας. Αντιμετωπίζουμε παντού εμπόδια, για τις κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μας κατηγορούν για την υποστήριξή μας στο Αζερμπαϊτζάν», επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας.