Τι συζήτησαν Μητσοτάκης- Ασκενάζι κατά την συνάντησή τους στο Μαξίμου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης- Ασκενάζι κατά την συνάντησή τους στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ Γκ. Ασκενάζι είχε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός είχε διεξοδική συζήτηση με τον επικεφαλής της Ισραηλινής διπλωματίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την αυριανή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της τριμερούς Ελλάδας- Ισραήλ-Κύπρου.

Θέματα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος- Ισραήλ, η περαιτέρω συνεργασία σε μια σειρά από τομείς, καθώς και η συμπεριφορά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε επισημαίνοντας ότι το ζήτημα αφορά και θίγει πλέον και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Ενδεικτικές του κακού κλίματος μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας είναι και οι προσβλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έναντι του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Από την συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στην διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πλάνο και τα νέα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την ανάσχεσή του.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Γ. Γ του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης,