Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με δήμαρχο, περιφερειάρχη και υπουργούς για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με δήμαρχο, περιφερειάρχη και υπουργούς για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, και αναλύθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη αναφορικά με την αύξηση κρουσμάτων του Covid-19.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην επικοινωνία εκφράστηκε η ανησυχία όλων για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και επισημάνθηκε η ανάγκη της αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων. Θέμα συζήτησης επίσης ήταν η εξεύρεση τρόπων για να περιοριστεί επαρκώς η εικόνα χαλάρωσης που επικρατεί σε Θεσσαλονίκη και όμορους δήμους του νομού. Η ενίσχυση της δράσης των εποπτικών μηχανισμών κρίθηκε απαραίτητη.

Συζητήθηκε επίσης και το πλάνο των ειδικών μέτρων που θα παρθούν ενόψει της 26ης Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου και η αποφυγή του συγχρωτισμού του κόσμου που είναι ο στόχος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας στην συνέχεια με δηλώσεις του είπε ότι κατά την τηλεδιάσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις για επιπλέον μέτρα, ωστόσο επεσήμανε «Ο δήμος Θεσσαλονίκης και η δημοτική αστυνομία θα αρχίσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Θέλει συλλογική προσπάθεια. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».