Στη Σάμο ο Μητσοτάκης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Στη Σάμο ο Μητσοτάκης

Στην Σάμο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη. Στην σύσκεψη αποτιμάται η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον σεισμό και πρόκειται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, με πρώτο την αποζημίωση στους πληγέντες.

«Θέλω να έχουμε μια πρώτη εικόνα της αποτύπωσης της ζημιάς, των άμεσων επόμενων βημάτων τα οποία πρέπει να γίνουν και μετά των μεσομακροπρόθεσμων παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν κυρίως σε ζητήματα υποδομών.

Το πρώτο που θέλω να καταλάβω είναι να έχω μια πλήρη εικόνα της έκτασης της ζημιάς σε ατομικές ιδιοκτησίες και σε δημόσιες υποδομές», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης. Στην συνέχεια θα επισκεφτεί και το Καρλόβασι.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε με την συνάντηση που είχε με τους γονείς των άτυχων παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους, στο δημαρχείο στο Βαθύ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό αυτό γεγονός, λέγοντας ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στις οικογένειες.