Πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση στο θέμα του Πτωχευτικού Κώδικα, σε μια συγκυρία που η πανδημία, αλλά και τα εθνικά θέματα βρίσκονται στο προσκήνιο. Άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην οικονομία και ειδικότερα στο νομοσχέδιο που φέρνει η συμπολίτευση στο θέμα του Πτωχευτικού.

Έτσι, ύστερα από αυτήν την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα σταματάει και ξεκινά τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την τοποθέτησή του για το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο ανέφερε: «Σας ζητάω κύριε υπουργέ να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο» για να προσθέσει «Στο βαθμό όμως που επιμένετε – και από ότι βλέπω επιμένετε- είμαι αναγκασμένος να αξιοποιήσω τα όπλα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σε τέτοιας ύψιστης σημασίας ζητήματα.

Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.

Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους.

Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά.

Σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση.  Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται.

Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας».