Νέα πρόκληση από την Τουρκία με χάρτη- Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν στην διεθνή νομιμότητα απαντά η Αθήνα

Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα.

Ο χάρτης που ανάρτησε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών πριν από λίγες ώρες στο Twitter ουσιαστικά δείχνει την Τουρκία να δεσμεύει για έρευνες περιοχές που δεν τις ανήκουν γεωγραφικά.

Ο Αντίλ Καραϊσμαΐνογλου αφού απηύθυνε τα χαιρετίσματά του σε πλοία που πραγματοποιούν έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, έγραψε, συνοδεύοντας αυτήν την προκλητική φωτογραφία- χάρτη: «Η Τουρκία επέκτεινε τις περιοχές έρευνας και διάσωσης «για να καλύπτει τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιούν έρευνες τα πλοία μας στην ανατολική Μεσόγειο»».

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει παράνομες τις ενέργειες εκ μέρους της Άγκυρας.

«Είναι σαφές ότι η Τουρκία, με την τελευταία αυτή κίνηση που έχει αμιγώς πολιτικά κίνητρα, δεν διστάζει να προκαλέσει σύγχυση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση η οποία επίσης κάνει λόγο για κίνηση η οποία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο «οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου. Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί» καταλήγει η τοποθέτηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ.