Μικρά βέλη

 • Ο κορωνοϊός μας δείχνει ότι αυτή η ασθένεια είναι… υπερταξική. Χτυπάει αδιακρίτως πλούσιους, φτωχούς, διάσημους και μη.Από τον πλανητάρχη, μέχρι τον απλό πολίτη σε μια απομακρυσμένη χώρα.Το ερώτημα είναι: Έχουν όλοι τις ίδιες καλές προσβάσεις σε υπηρεσίες υγείας; Και αυτό ισχύει για όλες τις ασθένειες όχι μόνο με τον Covid-19.Ο καρκίνος είναι κλασσικό παράδειγμα. Έχεις λεφτά; Έχεις πρόσβαση σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, για χειρουργεία- πχ. ρομποτική χειρουργική, ακτινοθεραπείες κ.α. Δεν έχεις; Ο χρόνος σου είναι πιο λίγος. Θα είσαι σε καμιά λίστα αναμονής…Σκληρή διαπίστωση. Μα και πραγματική.
 • Eίμαστε με τους Αρμένιους
 • Τελειώσαμε με την εγκληματική, ναζιστική συμμορία. Πάμε στοίχημα ότι τώρα οι… μάγκες, τα… πρωτοπαλίκαρα, θα δίνουν ο ένας τον άλλον στην ψύχρα;Να πούμε επίσης και κάτι άλλο. Ότι οι συλλήψεις και οι δίκες έγιναν και τελείωσαν αντίστοιχα επί των ημερών ΝΔ. Αυτό οφείλουμε να το πούμε.
 • 10.000 κόσμου έξω από το Εφετείο το πρωί της Τετάρτης. Ιστορική δίκη και απόφαση. ΟΚ. Αυτό όμως δεν είναι επικίνδυνη συνάθροιση λόγω κορωνοϊού;!
 • Μάγδα Φύσσα- Κούλα Τοπαλούδη. Mπορεί τα παιδιά τους να έφυγαν, αλλά η Δικαιοσύνη απάλυνε λίγο τον πόνο τους, όντως αποδόθηκε Δικαιοσύνη. Και ΟΛΗ η κοινωνία είναι ΜΑΖΙ τους.
 • Kαι μετά την δίκη των νεοναζιστών, πρέπει να ακολουθήσει η σύλληψη των δολοφόνων των ανθρώπων της Μarfin και η δίκη τους (σε δίκη που έγινε πριν λίγα χρόνια, αθωώθηκαν κάποιοι λόγω έλλειψης στοιχείων;)…H βία, οι δολοφονίες, δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Δεν υφίσταται κακή ή καλή βία. Για να τελειώνουμε με όλους.
 • Οι φασίστες θα πάνε φυλακή. Η φασίζουσα νοοτροπία στην κοινωνία όμως πότε;
 • 9/10/1944- Κορωπί. Όπως Χορτιάτης, Δίστομο, Καλάβρυτα…Να μην ξεχάσουμε ποτέ το τέρας του Ναζισμού.Να μην ξεχάσουμε ποτέ τους συνανθρώπους, συμπολίτες και συμπατριώτες μας που χάθηκαν τόσο άδικα, 3 ημέρες πριν από την Λύτρωση της Ελευθερίας του τόπου μας…
 • Με αφορμή τον «3ο Αττίλα» στα Βαρόσια, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια ανατριχιαστική- ενδεικτική εικόνα. Πρόκειται για το τότε μεγάλο πλιάτσικο των Τούρκων εισβολέων στην Αμμόχωστο. Ρούχα κλεμμένα στοιβαγμένα στο Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου, πεταμένα και εγκαταλελειμμένα για 46 χρόνια…
 • Τραμπ… καινούργιος. Μέσα σε τρεις ημέρες βγήκε από το νοσοκομείο και έκανε σόου… Παρατήρηση πρώτη: Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Παρατήρηση δεύτερη: Είχε τρομερή πρόσβαση όπως ήταν λογικό σε θεραπείες πρώτης γραμμής. Αλήθεια στις ΗΠΑ έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση; Το ανέφερα και πιο πάνω…
 • Έτσι όπως είναι εσωκομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον αναβρασμό, δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες να κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης, ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας και της πανδημίας βέβαια. Η κατάσταση μου θυμίζει λίγο τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 για όσους θυμούνται, αλλά από την ανάποδη αυτήν την φορά…
 • Νέα, αναβαθμισμένη σελίδα για το site μας. www.proskinio.gr τώρα σε WordPress! Ελπίζουμε να σας αρέσει. Θέλουμε τα σχόλιά σας, τις παρατηρήσεις σας, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι! Το όνειρο χτίζεται, μέρα- μέρα, βήμα- βήμα, με δουλειά και υπομονή. Και με ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ συμμάχους μας εσάς τους αναγνώστες μας!

Δημήτρης Κυριακού