Μήνυμα Μέρκελ-Μακρόν για το Brexit: Όχι συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα

Μήνυμα αποφασιστικότητας στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit έστειλαν η Άγγελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σε ανάρτηση στο Twitter η Άγγελα Μέρκελ έγραψε: «Η ΕΕ συνεχίζει να εργάζεται για μία συμφωνία αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Όπως έχει προβλεφθεί, η διαπραγματευτική ομάδα μας θα μεταβεί στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εντατικοποιήσει τις συνομιλίες».

Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι «έχουμε δει φως τις τελευταίες ημέρες αλλά και σκιές». Κατά την ίδια, θα ήταν «καλύτερα για αμφότερες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα».

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι η ΕΕ είναι ενωμένη, σημειώνοντας ότι έχει ανατεθεί στον αρμόδιο Επίτροπο, Μισέλ Μπαρνιέ, η αρμοδιότητα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τις δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχουν διχογνωμίες. Δεν υπήρξε καμία για τις συμφωνίες αποχώρησης, δεν υπάρχει καμία για τις μελλοντικές σχέσεις, αλλά ομόφωνη υποστήριξη για τον διαπραγματευτή μας Μισέλ Μπαρνιέ. Είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.