Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα: Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την κυριαρχία μας

«Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την κυριαρχία μας. Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την πατρίδα μας» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, τόνισε επίσης ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια και ότι δεν είναι πολιτική μιας μίζερης Ελλάδας.

«Δεν είναι πολιτική μιας καχύποπτης απομονωμένης Ελλάδας. Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα σύγχρονη, «ανοικτή» προς όλες τις θρησκείες, προς όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος. Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα φιλόδοξη με αυτοπεποίθηση. Σε μια Ελλάδα κέντρο οικονομικής ανάπτυξης των Βαλκανίων», αντιπαραβάλλοντας με την αντίστοιχη πολιτική που ασκείται στην γείτονα χώρα, Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε «εριστικό επαρχιωτισμό».

Όπως είπε, μεγαλώνουμε την χώρα, με την επέκταση των χωρικών υδάτων και τις οριοθετήσεις της υφαλοκρηπίδας και των ΑΟΖ, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα έχει «δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο διμερών και πολυμελών σχημάτων, αλλά και με την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών».