Κουτσούμπας για Πτωχευτικό: Έγκλημα εις βάρος της λαϊκής κατοικίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε και η Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε

Ώς ένα «έγκλημα εις βάρος της λαϊκής κατοικίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε και η Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε» χαρακτήρισε τον Πτωχευτικό Κώδικα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Δ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει το θράσος να παρουσιάζει τώρα ως δεύτερη ευκαιρία το γεγονός ότι κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους. «Λίγο ακόμα και θα μας ζητήσετε να σας στήσουμε και άγαλμα που για πρώτη φορά χάνεται το δικαίωμα να διαχειρίζεται ο μισθωτός, ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας τα εισοδήματά του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο γγ. του ΚΚΕ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις πολιτικές τους οδήγησαν τα λαϊκά νοικοκυριά στην χρεοκοπία, «γι΄αυτό η δική μας μομφή προς όλους εσάς, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι δεδομένη» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ακόμα ότι ο οφειλέτης που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δάνειό του, όποιο τυχόν εισόδημα, θα περνά για τα επόμενα 3 χρόνια στα χέρια των πιστωτών για την αποπληρωμή των χρεών του Ο ίδιος ο εργαζόμενος και η οικογένειά του θα πρέπει να ζουν το πολύ με 570 – 600 ευρώ, που είναι το όριο της εξαθλίωσης. Επί 3 χρόνια δηλαδή θα δουλεύει για την τράπεζα κρατώντας μονάχα κάποια ψίχουλα ο ίδιος για να μπορεί να ζήσει» κατέληξε.