Κικίλιας από το Παίδων Πεντέλης: Διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας

«Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σήμερα κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του.

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε «Αλλά αυτό ποτέ δεν μπορεί να είναι από μόνο του αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα. Δηλαδή, έως ότου έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποια εμβόλια, ενδεχομένως και το φάρμακο, πρέπει όλοι μαζί ως κοινωνία να αντέξουμε αυτούς τους μήνες. Αυτή είναι η δουλειά μας, η δουλειά του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία» τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές, νοσηλευόμενους και επισκέπτες.

«Επισκέφθηκα το Παίδων Πεντέλης για να δω και να ρωτήσω πρώτον, τι κάνουν η Μαρία και ο Γιώργος. Η Μαρία και ο Γιώργος είναι δύο αδέλφια που βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου και όλο το προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό – για τις άμεσες ενέργειες που έκαναν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε εκτάκτως μέσω του ΕΟΠΥΥ, τις ειδικές αυτές επεμβάσεις που έπρεπε να κάνουν τα δύο παιδιά» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας. Το σύστημα μόνιμα ενισχύεται με παραπάνω όπλα στη φαρέτρα μας» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμα ότι η περίπου 150 Κέντρα Υγείας μπαίνουν στην μάχη κατά του κορωνοϊού, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που θα έρθουν το χειμώνα «και έτσι, να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε τα Νοσοκομεία» δήλωσε. «Αυτό θα γίνει ειδικά στην πρωτεύουσα και στις δύο ΥΠΕ, με 16 ΚΥ στα οποία θα μπορούν οι πολίτες οι οποίοι έχουν συμπτώματα που προσομοιάζουν με COVID να πηγαίνουν με ραντεβού, να δέχονται ιατρικές υπηρεσίες και, εφόσον παραστεί ανάγκη, να κάνουν και τεστ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.