ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Προσπάθεια παρέμβασης του Ιράν αποκαλύπτει το FBI - Αρνείται η Τεχεράνη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Προσπάθεια παρέμβασης του Ιράν αποκαλύπτει το FBI – Αρνείται η Τεχεράνη

Απόπειρα παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές κατήγγειλε το FBI, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τζον Ράτκλιφ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ήδη δει το Ιράν να αποστέλλει κακόβουλα e-mail, σχεδιασμένα για τον εκφοβισμό ψηφοφόρων, που έχουν στόχο την πυροδότηση κοινωνικής αναταραχής και τη σπίλωση του προέδρου Τραμπ».

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί στηλιτεύουν το γεγονός ότι ο Ράτκλιφ αίρει το απόρρητο μόνο σε έγγραφα που στηρίζουν τον Τραμπ, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών κατά το παρελθόν.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, είπε πως του «δόθηκε η εντύπωση ότι στόχος ήταν η υπονόμευση της πίστης στις εκλογές και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά στην ίδια την υγεία της δημοκρατίας μας».

Τις τελευταίες ημέρες το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ κάνει συχνές αναφορές σε πιθανή αλλοίωση του αποτελέσματος των εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναφερθεί κατά της επιστολικής ψήφου, την στιγμή που ακούγονται όλο και συχνότερα φωνές περί μη καταμέτρησης ψηφοδελτίων.

Από την πλευρά του, το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι δεν επεμβαίνει σε εσωτερικά ζητήματα ξένων χωρών.