ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Κάλεσμα Ομπάμα για συμμετοχή στις εκλογές | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Κάλεσμα Ομπάμα για συμμετοχή στις εκλογές

Κάλεσμα στους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Τραμπ ότι δεν πήρε στα σοβαρά τον ρόλο του προέδρου, καλώντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε στον νυν Αμερικανό Πρόεδρο για την συχνότητα των αναρτήσεών του στο Twitter, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα με αυτόν τον τρόπο.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Τραμπ για διασπορά ψευδών ειδήσεων, τονίζοντας ότι αυτό βλάπτει την δημοκρατία.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μίλησε στην κοινότητα των Αφροαμερικανών στην Πενσυλβάνια, καλώντας τους να ψηφίσουν.

Ακόμα, έστειλε μήνυμα ελπίδας στους ψηφοφόρους, σημειώνοντας: «Ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ήμουν θυμωμένος, αισθανόμουν εξαπατημένος, αλλά δεν έχασα την ελπίδα».

Σχετικά με την διαχείριση του κορωνοϊού, ο Ομπάμα επέκρινε τους χειρισμούς Τραμπ, επισημαίνοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις (υποψήφια αντιπρόεδρος) θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα την υγειονομική κρίση.

Καθ΄όλη την διάρκεια της ομιλίας του ο Τραμπ φορούσε μάσκα. Μάλιστα, σε μια στιγμή αστειεύτηκε, λέγοντας στους πολίτες χαριτολογώντας: «Θα έλεγε κανείς ότι είμαι έτοιμος να απογειωθώ».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ομιλία Ομπάμα μπορεί να ισχυροποιήσει τους Δημοκρατικούς.

Επιπλέον, ο ίδιος φαίνεται να αποστασιοποιείται από την τακτική των πρώην προέδρων της χώρας να μην έχουν ενεργό ρόλο στις εκλογές.