Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, έδωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με δηλώσεις του κατά την σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, τόνισε ότι «για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αρχής γενομένης από αύριο το πρωί, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι θα ισχύσουν για όλους, σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό, με μοναδικές εξαιρέσεις τους εργαζόμενους την νύχτα (πχ δημοσιογράφοι επιδεικνύοντας τις δημοσιογραφικές ταυτότητες, ιδιωτικοί υπάλληλοι γενικότερα οι οποίοι πρέπει να επιδεικνύουν την βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη κ.α).

Άλλες περιπτώσεις εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών κ.α αυτοί θα συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς σε επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές καθίσταται υποχρεωτική, με μοναδική εξαίρεση τους συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.