Βουλή: Αποχώρησε το ΜεΡΑ25 από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας

Αποχωρεί από την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρ. Σταϊκούρα το ΜεΡΑ25.

Ο ίδιος ο Γ.Γ του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης το ανακοίνωσε δια της ομιλίας του, καταγγέλοντας «την συνέργεια Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου. Τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη» ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος και η παράταξή του, αρνούνται να γίνουν συνεργοί στην «αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την Οπερέτα του κ. Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά τον Πτωχευτικό».

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το πτωχευτικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας «Σε μια χώρα στην οποία η γενικευμένη χρεοκοπία έχει αγκαλιάσει το 81% των επιχειρήσεων ενώ 600 χιλ. νοικοκυριά έχουν πιαστεί στην κινούμενη άμμο της πτώχευσης, σε μια χώρα που – ξέρω δεν σας αρέσει να το ακούτε – έχετε μετατρέψει, με τα 4 Μνημόνιά σας – σε Χρεοδουλοπαροικία, σε αυτή την χώρα που σήμερα βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στην τετραπλή χρεοκοπία, την οποία κρύβετε ασύστολα από τον λαό με τα νέα σας Greek Troika Statistics, δεν υπάρχει πιο σημαντική στιγμή σε τούτο το Κοινοβούλιο από την ψήφιση του Πτωχευτικού Νόμου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στην συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα και τα στελέχη του για υποκρισία, καθώς «ήταν εκείνοι (σ.σ ΣΥΡΙΖΑ) που δρομολόγησαν την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά – μια πώληση που νομοτελειακά απαιτεί άρση της όποιας προστασίας» σημείωσε.

Αναρωτήθηκε ακόμα πάνω σε ποια μνημόνια (εννοεί αυτό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) χτίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ τον Πτωχευτικό Νόμο, χαρακτηρίζοντάς το ουσιαστικά την απαρχή του 5ου μνημονίου.