Στο τραπέζι και επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό- Προβληματίζει τους αρμόδιους ο συνωστισμός στις πλατείες | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Στο τραπέζι και επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό- Προβληματίζει τους αρμόδιους ο συνωστισμός στις πλατείες

«Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι κι άλλα μέτρα εξετάζονται, ωστόσο μέχρι σήμερα πέραν των γνωστών, δεν έχει ληφθεί κάποια επιπλέον απόσταση. Το «μάσκες παντού» είναι ένα μέτρο σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζεται και είναι πιο πιθανό να εφαρμοστεί σύντομα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Σύψας.

Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι αν το επιβάλει η κατάσταση, πρόκειται να  ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών.

Την συζήτηση για την ανάγκη επιβολής νέων μέτρων για τον κορωνοϊό πυροδοτούν οι εικόνες από τις πλατείες στις οποίες εξακολουθούν να συγκεντρώνονται πολίτες παρά το γεγονός ότι από χθες ισχύουν νέοι κανόνες για τη λειτουργία για περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες προκειμένου να μην πωλείται αλκοόλ μετά τις 12 και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Εικόνες από γεμάτες με κόσμο πλατείες χθες δημιούργησαν προβληματισμό στις αρχές και έτσι τίθενται πλέον στο τραπέζι και άλλα μέτρα για την ανάσχεση του ιού.

Να θυμίσουμε ότι από σήμερα είναι σε ισχύ το μέτρο του κλεισίματος περιπτέρων, καβών και καταστημάτων ψιλικών από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί.