Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Συνεχίζονται εκ νέου οι δοκιμές της AstraZeneca | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Συνεχίζονται εκ νέου οι δοκιμές της AstraZeneca

Την συνέχιση των δοκιμών της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Η έγκριση δόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Υγείας (MHRA) της Βρετανίας, η οποία παρείχε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της συνέχισης της διαδικασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως χορηγός της δοκιμής, δεν μπορούν να αποκαλύψουν περαιτέρω ιατρικές πληροφορίες αλλά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η AstraZeneca έχει δεσμευτεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε δοκιμές βάσει των υψηλότερων στάνταρ. Η εν λόγω εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο να καθοδηγείται για το πότε μπορούν να ξαναρχίσουν άλλες κλινικές δοκιμές για την παροχή του εμβολίου ευρέως, δίκαια και χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Κατόπιν, επισημαίνεται πως το υπό δοκιμή εμβόλιο «χρησιμοποιεί έναν ιικό φορέα χιμπατζή που βασίζεται σε μια εξασθενημένη έκδοση ενός ιού κοινού κρυολογήματος (αδενοϊός) και περιέχει το γενετικό υλικό της πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2. Μετά τον εμβολιασμό, παράγεται η πρωτεΐνη, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί στον ιό SARS-CoV-2».

Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές ανεστάλησαν την Τρίτη λόγω παρενεργειών που διαπιστώθηκαν σε εθελοντή.