Κλείνουν από αύριο τα μεσάνυχτα τα περίπτερα και οι κάβες

Από αύριο Σάββατο όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίγουν από τις 5 το πρωί αντί για τις 7πμ, ενώ θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική και τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα όπως Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Χανιά, Λέσβος, Μύκονος κ.ά.), κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα.

Κανένα κατάστημα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ κ.α δεν θα λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα, με μοναδική εξαίρεση τα φαρμακεία και όσα πρατήρια καυσίμων είναι ανοιχτά αυτές τις ώρες.

Την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων αυτοπροστασίας πρόταξε ο κ. Χαρδαλιάς, προκριμένου να αποφευχθεί ένα lockdown «Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο και πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αν για 14 ημέρες τηρηθούν η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η χρήση αντισηπτικού, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απάντηση για την αποφυγή lockdown γιατί έτσι θα τελειώσουμε με τον ιό», ανέφερε.