ΗΠΑ: Ενάντια στην αντικατάσταση της θέσης της Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν από τις εκλογές ο Μπάιντεν | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Ενάντια στην αντικατάσταση της θέσης της Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν από τις εκλογές ο Μπάιντεν

Κατά της ψήφισης αντικαταστάτη της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστηρίο των ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές τάχθηκε ο Τζο Μπάιντεν.

Κατά την διάρκεια ομιλίας στην Φιλαδέλφεια, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να μην εγκρίνουν την αντικατάσταση της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ πριν από τις 3 Νοεμβρίου, θέση που διετύπωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, αυτή η κίνηση αποτελεί «άσκηση ωμής πολιτικής εξουσίας», τονίζοντας ότι «η φωνή των ψηφοφόρων αυτής της χώρας πρέπει να ακουστεί».

Ανάλογη θέση δείχνουν να υποστηρίζουν και οι Αμερικανοί πολίτες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, οκτώ στους 10 Δημοκρατικοί συμφωνούν ότι ο διορισμός πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές, την στιγμή που πέντε στους δέκα Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους τάσσονται με την ίδια απόψη.

Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.