Ελλάς- Γαλλία συμμαχία κόντρα στον «γκρίζο λύκο»…

 

Είναι περισσότερο από προφανές πως η Τουρκία και ο Ερντογάν δείχνουν τα δόντια τους σε τακτικισμούς, σε προπαγάνδα, σε εκβιασμούς, σε διπλωματία, αλλά φοβάμαι οσονούπω και σε στρατιωτικό επίπεδο. Χτυπάω ξύλο για το τελευταίο το οποίο είναι απευκταίο. Όχι γιατί φοβόμαστε, αλλά γιατί είμαστε με την ειρήνη μεταξύ εθνών και λαών.

Κάθε σώφρων άνθρωπος είναι υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των δίκαιων λύσεων.

Ο δικτάτορας, ο προκλητικός, ηγέτης της Τουρκίας ο οποίος συμπεριφέρεται ως «γκρίζος λύκος», είναι βέβαιο ότι διαθέτει μεγαλύτερη παραφροσύνη σε σχέση με την ευφυία του. Υποτίθεται ευφυία του… καθώς η οικονομική τραγωδία που κάθε μέρα μεγαλώνει για την χώρα του λόγω των παραληρηματικών χειρισμών του στην εξωτερική πολιτική, θα δώσει στο άμεσο μέλλον πτώχευση και ΔΝΤ για την Τουρκία.

Με τους «αντιφρονούντες» κατά το καθεστώς του να μην τον υποφέρουν άλλο (όλοι όσοι είναι άνθρωποι που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους η οποία εξανεμίστηκε πλέον, ανθρώπους των επιχειρήσεων, διανοούμενους, γενικά open-minded και όχι φανατικούς ισλαμιστές που ΄ναι όπου να ΄ναι έτοιμοι ακόμα και για… τζιχάντ), χωρίς κοινωνικά ερείσματα, με χαμένο μέτωπο στην Συρία, είναι βέβαιο πλέον ότι θα επιχειρήσει «ηρωική» διαφυγή.

Όσο βλέπει ο Σουλτάνος (της συμφοράς της χώρας του) ότι επενδυτές φεύγουν και η λίρα βυθίζεται, τόσο θα επιχειρεί με τρόπο θρασύδειλο να προκαλεί με την γνωστή ύπουλη τακτική της Τουρκικής διπλωματίας εδώ και δεκαετίες σε όλα τα επίπεδα και μέρη. Καστελόριζο, Έβρος στο καθημερινό μενού της τρέλας…

Ή μήπως και Μόρια σήμερα; Γιατί η ΜΙΤ είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη δράση υπέρ των τουρκικών συμφερόντων…

Ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, κ. Άρης Χατζηκομνηνός μάλιστα με δηλώσεις του μετά την εκτεταμένη φωτιά στην Μόρια έδωσε την δική του εκδοχή για τους δράστες «πίσω από την καταστροφική φωτιά μπορεί να είναι κάποια ΜΚΟ,  ή άνθρωποι με συμφέροντα. Ακόμα και ξένοι πράκτορες που επιδιώκουν μια αποσταθεροποίηση» τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι θα βάλει στο φουλ τις μηχανές του προκειμένου να μπλοκάρει πιθανές προβοκάτσιες από το καθεστώς του Ερντογάν.

ΕΥΠ, Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ, Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι 24ώρες το 24ωρο σε επιφυλακή από τον Έβρο έως και το Καστελόριζο, σε όλα τα σημεία, για πάν ενδεχόμενο.

Εδώ δεν μιλάμε πλέον για σκληρό αντίπαλο, μιλάμε για έναν ανεξέλεγκτο- αυτοκαταστροφικό (οσονούπω) ηγέτη ο οποίος ήδη τα παίζει όλα για όλα σαν σε μια παρτίδα τάβλι… Και όποιον πάρει ο χάρος.

Επίσης όλη η διπλωματία μας στο σύνολό της, σε όλες τις βαθμίδες της, ελπίζω να έχει καταστρώσει ήδη στρατηγική και για το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι απέναντι τις προκλήσεις και να πάμε σε διαπραγμάτευση στο Ανώτατο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Ερντογάν θα επιδιώξει να πάρει πολλά περισσότερα από το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας… Εάν προκαλέσει θερμό επεισόδιο, ακόμα και σε ακατοίκητη βραχονησίδα, θα δημιουργήσει τετελεσμένα με «βαρύτερο» πακέτο.

Πρέπει να οριστεί μια ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ σε όλα. Με πλήρη στήριξη από όλες τις δυνάμεις του πολιτικού φάσματος.

Απαραίτητη εδώ που φτάσαμε είναι θαρρώ και η προσφυγή στο συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ευτυχώς, έχουμε για πραγματικούς συμμάχους τους Γάλλους οι οποίοι φαίνεται να μην αστειεύονται κατά της Άγκυρας. Μπράβο στον Μακρόν.

Εν αντιθέσει βέβαια με ΗΠΑ, Γερμανία και Ρωσία…

Γι΄ αυτό λοιπόν στο φουλ, Ελλάς- Γαλλία Συμμαχία, κόντρα στον «γκρίζο λύκο».

Δημήτρης Κυριακού